Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Go to content

Main menu

ΛΕΦΚΚ - 'Εφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος Τάκης Τσούτσος

Αρχείο

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο άριστος οικογενειάρχης και πολύ καλός φωτογράφος Δημήτριος (Τάκης) Ν. Τσούτσος. Φεύγοντας, άφησε πίσω του, τα άξια παιδιά του Νίκο και Χάρη.
Ο αγαπητός Τάκης, όπως τον αποκαλούσαμε όλοι μας στη ΛΕΦΚΚ, παρόλη τη μεταξύ μας διαφορά ηλικίας ήταν ένας καλός φίλος ο οποίος μας βοηθούσε συχνά πυκνά σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή ζήτημα που αφορούσε τη φωτογραφία. Μπορούσε να μας μιλά ώρες ατέλειωτες για την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας, ιδιαίτερα για την ασπρόμαυρη η οποία ήταν και η «αγαπημένη» του και την οποία κατέκτησε με τη σειρά του έχοντας ως δάσκαλο το Γιώργο Βαλσάμη (ανιψιό του διάσημου φωτογράφου και ζωγράφου Δαφνόπουλου), με τη βοήθεια του οποίου τελειοποιήθηκε και στην τεχνική του ρετουσαρίσματος.
Σχεδόν όλοι οι Καρδιτσιώτες έχουν να θυμούνται κάτι από τον αγαπητό Τάκη, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εμπιστευτεί στα χέρια του, τουλάχιστον μία φορά, τη φωτογράφισή τους ή την εμφάνιση κάποιων φωτογραφιών τους.
Στη μακριά του σταδιοδρομία ο Τάκης, εκτός από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, φωτογράφιζε πάρα πολύ και για προσωπική του ευχαρίστηση και δημιουργία, αποτυπώνοντας με το φακό του σχεδόν κάθε γωνιά της πόλης της Καρδίτσας και του νομού μας γενικότερα, δημιουργώντας φωτογραφίες που θα κρατήσουν για πάντα, ως τεκμήρια της εποχής του και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των Καρδιτσιωτών.
Για τους περισσότερους από εμάς τους νεότερους φωτογράφους της ΛΕΦΚΚ, αποτέλεσε έναν πραγματικό, ένα μεγάλο δάσκαλο. Τα λίγα έργα του που βρίσκονται στο αρχείο του Φωτογραφικού μας Μουσείου, θα μας θυμίζουν τη μεγάλη του  προσφορά στην Καρδίτσα και στον πολιτισμό της.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

για το ΔΣ της ΛΕΦΚΚ, Ηλίας Παγανός


Back to content | Back to main menu