Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Go to content

Main menu

ΛΕΦΚΚ - 'Εκθεση Φωτογραφίας της Μπολτσή Μαριάννας με θέμα "ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ"

Αρχείο

«Το χέρι πίσω από τα κάγκελα το έχω δει άπειρες φορές στη ζωή μου. Είναι ένα άγριο όνειρο που έχει κι αυτό την δική του ημερομηνία λήξης. Για άλλους αυτό μπορεί να είναι σύντομο, ενώ υπάρχουν και οι άσχημες στιγμές που δεν γράφουν πουθενά την ημερομηνία λήξης.»

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ), σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών), διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον «Εγκλεισμό». Πρόκειται για μία φωτογραφική καταγραφή του χώρου των παλιών φυλακών Τρικάλων, με μικρή αναφορά στις φυλακές του Επταπυργίου Θεσσαλονίκης, που σε συνδυασμό με προσωπικές μαρτυρίες και τον γραπτό λόγο ως τρόπο έκφρασης έχει ως σκοπό να δώσει μία μικρή γεύση από τον χώρο των πρώην φυλακών και να αποτυπώσει μία διαφορετική οπτική γωνία του εγκλεισμού, όχι μόνο με την ματιά του θεατή αλλά και του ανθρώπου που ζει εντός αυτής, καθώς στην έκθεση συμμετέχει με ποιήματα και πεζά ένας από τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός των νέων Φυλακών Τρικάλων.

Η ιδέα της έκθεσης γεννήθηκε στα πλαίσια ενός project του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών), όπου μία ομάδα μαθητών εκφράστηκε μέσω του γραπτού λόγου πάνω σε διάφορες φωτογραφίες.

Η έκθεση θα γίνει στον πολυχώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου της ΛΕΦΚΚ. (Δημοτική Αγορά, κατάστημα Ι-28) και θα διαρκέσει από τις 14 μέχρι τις 18 Ιουνίου 2012.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 8 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά  8-10 μ.μ.


Κείμενα: Β. Κ.

Φωτογραφίες: Μπολτσή Μαριάννα

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Back to content | Back to main menu