PHOTOGRAPHY ΄d CINEMA CLUB OF KARDITSA
(LEFKK)


Φωτογραφία

Ψηφιακή Φωτογραφία

www.robgalbraith.com

Αφιερωμένο στην πληροφόρηση και στις λύσεις που αφορούν την επαγγελματική ψηφιακή φωτογραφία. Εξαιρετική δουλειά, καθημερινή ειδησεογραφία, πολλαπλές δυνατότητες αναζήτησης και ενεργή online κοινότητα.

www.dpreview.com

Το απόλυτο ίσως εργαλείο για τους ενασχολούμενους με την ψηφιακή φωτογραφία. Μεταξύ των περιεχομένων του, περιλαμβάνονται κριτικές για όλα τα μοντέλα ψηφιακών μηχανών της αγοράς, λεξικό όρων, εκπαιδευτικά κείμενα, καθώς και πάρα πολλά άρθρα για όλα τα θέματα που άπτονται του αντικειμένου.

www.shortcourses.com

Εξαιρετική επίσης δουλειά που αφορά την ψηφιακή φωτογραφία. Τεχνικές, συγκριτικά τεστ, ειδικές πληροφορίες και πολλές παραπομπές είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του.

dir.yahoo.com/Arts/Visual_Arts/Photography/

Photography.about.com

Η συνέχεια του αφιερώματός μας μπορεί να περιλαμβάνει ειδικούς καταλόγους και διευθύνσεις, όμως θα επιμείνουμε στη λογική των μεγάλων portals. Αναζητήστε στην ειδική περιοχή του Yahoo! Και του About.com Τις κατηγορίες που θα σας οδηγήσουν στους φωτογράφους και τις λιγότερο γνωστές τεχνικές καθώς και αρκετές ακόμα ειδικές παραπομπές.

www.photo.net

Eνα διάσημο domain που κρύβει έναν πραγματικό θησαυρό. Δημιουργός του ο Philip Greenspun και «συνοδοιπόροι» 225.000 ενεργά μέλη του site που διοχετεύουν σε αυτό πληροφορίες (τουλάχιστον 3.000 σχετικά άρθρα και παραπάνω από 12.000 σχόλια) και φωτογραφικό υλικό (περισσότερες από 500.000 φωτογραφίες και σχόλια...).

www.alternativephotography.com

Oπως δηλώνει και η ονομασία του, θέμα του site η εναλλακτική φωτογραφία. Καλύπτει δε όλες τις πτυχές της με μεγάλη επιτυχία, καθώς περιλαμβάνει εκτός από άρθρα, συμβουλές και παραπομπές για αγορές και εξελιγμένες δυνατότητες αναζήτησης.

www.popphoto.com

Περιεκτικό και «εύπεπτο» φωτογραφικό site - περιοδικό με θέματα που ταιριάζουν τόσο στον απλό ερασιτέχνη φωτογράφο όσο και στον επαγγελματία.

www.red-top.com

Πολύ γνωστό και καλό site που προβάλλει τη δουλειά από διάσημους φωτογράφους αλλά και φωτορεπόρτερ. Πολλά από τα αφιερώματά του συνοδεύονται και από ηχητικά ντοκουμέντα.

www.nikon.co.jp/main/eng/society/index.htm

Eνα πλήρες φωτογραφικό περιοδικό μόνο online από τη Nikon. Παρότι εταιρικό κρίνεται απολύτως απαραίτητο για κάθε συλλογή.

www.photoeye.com

Η μεγαλύτερη συλλογή με βιβλία σχετικά με τη φωτογραφία που θα βρείτε στο δίκτυο. Παράλληλα, δημοπρασίες και πολύ καλές φωτογραφικές συλλογές.

www.photogs.com/bwworld/index.html

Ο κόσμος της ασπρόμαυρης φωτογραφίας μόλις ένα κλικ μακριά σας. Αναλύσεις, συμβουλές, εκπαιδευτικά άρθρα και πολλές παραπομπές το καθιστούν απαραίτητο για κάθε φίλο της φωτογραφίας.

www.pdn-pix.com

Ακόμα ένα site που απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου. Ειδική ειδησεογραφία και παρουσιάσεις είναι οι καλύτερες στιγμές του, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και κάποια πολύ καλά portfolio.

www.acecam.com

Ο μεγαλύτερος -και πολυβραβευμένος- κατάλογος με παραπομπές για sites όπου μπορείτε να αγοράσετε φωτογραφικά είδη.

www.nerdworld.com/nw161.html

Ο τομέας φωτογραφία του NerdWorld. Eνα από τα πιο φιλικά προς το χρήστη sites που περιλαμβάνει παραπομπές για αναλυτικά άρθρα με θέμα τη φωτογραφία και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν.

Μουσεία - Συλλογές - Κοινότητες

www.photographica.nu

Σουηδικό site αφιερωμένο στις παλαιές κάμερες. Αντίκες και κάμερες του 19ου αιώνα σ' ένα εκτενέστατο αφιέρωμα που πηγάζει από μια προσωπική συλλογή.

www.apug.org

Για τους πραγματικούς λάτρεις του φιλμ και του σκοτεινού θαλάμου. Τα αρχικά του domain σημαίνουν Analog Photography Users Group και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες online κοινότητες με θέμα την αναλογική φωτογραφία.

www.rleggat.com/photohistory

Μη σας ξενίσει το λιτό περιβάλλον του. Το site περιέχει ένα τεράστιο και «ενεργό» κείμενο (με πλειάδα εσωτερικών παραπομπών) μέσω του οποίου παρουσιάζεται η ιστορία της φωτογραφίας, καθώς και βιογραφικά φωτογράφων που δύσκολα θα ανακαλύψετε αλλού.

www.photographymuseum.com

Το site του Αμερικανικού Μουσείου Φωτογραφίας. Οδηγός για τις τρέχουσες εκθέσεις, πληροφορίες και άρθρα είναι τα κύρια θέματά του.

Περιοδικά

Photim

www.photim.com

Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φωτογραφικά περιοδικά της Ευρώπης - για κάποιους το μεγαλύτερο. Η online παρουσία του διαθέτει άφθονο υλικό, υπάρχει και σε wap έκδοση πλην όμως προσφέρεται μόνο στα Γαλλικά...

Photo

www.photo.fr

Καταπληκτικό υλικό δυστυχώς για μια ακόμα φορά μόνο στα Γαλλικά. Συστήνεται πάντως για τουλάχιστον μία επίσκεψη ακόμα και στους μη γαλλομαθείς, καθώς κάποιοι τομείς όπως τα αφιερώματα σε φωτογράφους και σε ειδικά θέματα απαιτούν ελάχιστα σχόλια...

Φωτογράφος

www.photo.gr

Το site του περιοδικού «ΦΩΤΟγράφος» υπήρξε και η πρώτη απόπειρα για ένα φωτογραφικό portal στη χώρα μας. Πολύ υλικό, σωστή δομή, πλούσιες παραπομπές και αφιερώματα σε εκθέσεις και ζωγράφους καθώς και τα τεστ των φωτογραφικών μηχανών που περιλαμβάνει το καθιστούν ένα από τα απαραίτητα sites για επαγγελματίες και μη χρήστες.

Εκπαίδευση

www.rmit.edu.au/adc/photography/online

www.nyip.com

www.webphotoschool.com/newschool/Default.asp

Οι δύο απαραίτητες διευθύνσεις για όποιον θελήσει να σπουδάσει την φωτογραφική τέχνη online. Η πρώτη αφορά το διάσημο για το τμήμα φωτογραφίας του RMIT University, ενώ η δεύτερη φιλοξενεί το πλέον διάσημο φωτογραφικό «εργαστήριο» και το πρώτο που έδωσε δυνατότητα για σπουδές μέσω ταχυδρομείου. Στις μέρες μας φυσικά και μέσω e-mail. Το τρίτο είναι σχετικά καινούργιο αλλά ήδη διάσημο.

photobase.fromru.com/eng/index.htm

Από τη Ρωσία με αγάπη η μεγαλύτερη συλλογή για τα ανά την υφήλιο φωτογραφικά ινστιτούτα και σχολεία...

Εν Ελλάδι

www.photo-zone.net

Διάσημο στους φωτογραφικούς κύκλους ελληνικό site. Διαθέτει δεκαπέντε κύριες κατηγορίες, προκειμένου να φιλοξενήσει αφιερώματα σε διάσημους φωτογράφους, ειδησεογραφία, άρθρα και tips, καθώς και εικονικές εκθέσεις στις οποίες μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε με τις δικές σας φωτογραφίες.

Τα sites των μεγάλων φωτογραφικών εταιρειών - Oχι μόνο γιατί είναι γνωστά αλλά και γιατί περιέχουν τεράστιο υλικό

Agfa

www.agfanet.com/en/

Bergger

www.bergger.fr

Fuji

home.fujifilm.com

www.fujifilm.gr

Ilford

www.ilford.com

Jobo

www.jobo.com

Kodak

www.kodak.com

www.kodak.gr

Oriental

www.orientalphotousa.com

Paterson

www.patersonphotographic.com

Polaroid

www.polaroid.com/worldwide/index.jsp

Sprint

http://www.sprintsystems.com/

Konica - Minolta

www.konica.com

www.konica.gr

Leica

www.leica-camera.com/index_e.html

Nikon

www.nikon.com

www.nikon.gr

 

 

http://portal.eone.gr/4dcgi/news/eonedirectory29!_menus549bX0lev&_sml=flag75181=take=00=show=0u10ABQR=head=0=pref=0frame/eone?fid=0

 

Photography ΄d Cinema Club of Karditsa (LEFKK)
Omirou 2, GR-431 00 KARDITSA, GREECE
tel.: +30 2441026587, 6973438137
url: www.lefkk.gr ............ e-mail: lefkkgr@gmail.com
 

The assiduity and maintainance site are work of member of club Nikos Maidonis