ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ κ΄ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
(ΛΕΦΚΚ)


gallery Γιώργου Βόλα...


βιογραφικό Γιώργου Βόλα

Η προσπάθεια μου προβολής φωτογραφιών με πολεμικά αεροσκάφη, αποσκοπεί στο να δείξει αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας από μια άλλη οπτική γωνία και να προβάλει τα χρώματα της πατρίδας μας.

Ευτυχώς για μας η πολεμική μας αεροπορία, που είναι μία από τις καλλίτερες του κόσμου, έχει να επιδείξει μεγάλο πλούτο σε αριθμό και σε ποικιλία. Τα στελέχη της δε που την επανδρώνουν έχουν καταστεί αξιόμαχα και αποδοτικά σε ετοιμότητα, γνώσεις και δεξιοτεχνία και απολαμβάνουν γι' αυτό διεθνή αναγνώριση.

Η ενασχόλησή μου με τα αεροσκάφη και ειδικά με τα ελληνικά, ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια.

Ο μοντελισμός ήταν το αντικείμενο που μου έφερνε τότε τη χαρά της δημιουργίας και μου γέμιζε τον ελεύθερο χρόνο. Για να βελτιωθώ όμως ακόμα περισσότερο, έπρεπε να βλέπω τα μοντέλα σε φωτογραφίες από πολλές οπτικές γωνίες ξανά και ξανά. Έτσι κατέληξα στο να γίνω μανιώδης συλλέκτης φωτογραφιών με πολεμικά αεροσκάφη, διότι έτσι μπορούσα να βοηθηθώ ώστε να κατασκευάζω όσο το δυνατόν πιο σωστά και πιο πιστά το μοντέλο του αεροσκάφους.

Όμως η εξέλιξη δεν σταμάτησε εκεί. Σιγά - σιγά πέρασα σε άλλη φάση. Ενώ στην αρχή η φωτογραφία αεροσκαφών ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον μοντελισμό, ανακάλυψα ότι η φωτογραφία από μόνη της, πάλι γύρω από αεροσκάφη, έδινε παραπέρα χαρά και ικανοποίηση.

Παρότι αυτό το είδος της φωτογραφίας δεν είναι πολύ διαδεδομένο, όμως αυτή η διαφορετικότητα και η σπανιότητα, δίνει τη μαγεία και το θαυμασμό τόσο για τα αεροσκάφη σαν ανθρώπινα επιτεύγματα, όσο και για τη φωτογραφία αυτό καθ' αυτό.

Πραγματικά αγαπώ και τα δυο !!!

 

 

Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)
Ομήρου 2, 431 00 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
τηλ. +30 2441026587, 6973438137
url: www.lefkk.gr ............ e-mail: lefkkgr@gmail.com
 

Η επιμέλεια και συντήρηση του site είναι δουλειά του μέλους της λέσχης Νίκου Μαϊδώνη