ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ κ΄ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
(ΛΕΦΚΚ)


gallery Κώστα Κόρκόντζελου...

βιογραφικό σημείωμα Κώστα Κορκόντζελου

Ονομάζομαι Κορκόντζελος Κώστας. Γεννήθηκα το 1966 στη Ραχούλα Καρδίτσας. Τον Απρίλιο του 1989 πήρα το Πτυχίο της Επιστήμης Η/Υ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 1991 έως σήμερα εργάζομαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (τα τρία πρώτα χρόνια στον Δήμο Αιγάλεω Αττικής και μετέπειτα στον Δήμο Καρδίτσας) ως υπεύθυνος Μηχανοργάνωσης και Νέων Τεχνολογιών.

Είμαι παντρεμένος και έχω ένα κοριτσάκι.

Ανέκαθεν με συγκινούσαν και είμαι πολύ παθιασμένος με τους υπολογιστές. Αισθάνομαι τυχερός στη ζωή μου που το επάγγελμά μου είναι ταυτόχρονα και το χόμπυ μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει μια μέρα από τη ζωή μου χωρίς να αγγίξω το πληκτρολόγιο και το ποντίκι !

Το άλλο βέβαια που με συναρπάζει είναι ο κινηματογράφος. Με γοητεύει και ως τέχνη αλλά και όλη η διαδικασία παραγωγής μια ταινίας. Εξαιτίας βέβαια αυτής της αγάπης και σε συνδυασμό με την γνώση των Η/Υ, εδώ και δέκα χρόνια πλέον ασχολούμαι με το video αρχικά και κατόπιν με το DVD (από τη λήψη, το μοντάζ, την αντιγραφή αναλογικού σε ψηφιακό, την κατασκευή DVD κλπ). Η προσωπική μου συλλογή ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 600 τίτλους DVD και μερικές εκατοντάδες ταινίες σε VHS.

Με τη φωτογραφία άρχισα να ασχολούμαι από το 2002, οπότε πήρα και την πρώτη μου ψηφιακή μηχανή, μια OLYMPOUS στα 2 Μpixel. Ακολούθησε μετά από ένα χρόνο μια FUJI στα 3Mpixel και κατέληξα πρόσφατα με μια SONY-DSC R1 στα 10Mpixel. Οφείλω να ομολογήσω ότι τελικά η φωτογραφία και οι δυνατότητές της με κέρδισαν. Φωτογραφίζω οτιδήποτε. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι αυτό που κάνω μου αρέσει υπερβολικά και βεβαίως μου παρουσιάζει οπτικές γωνίες του κόσμου μας που μέχρι πρότινος ούτε καν τις έβλεπα!

Στόχος μου. η συνεχής βελτίωσή μου και φυσικά συμμετοχή μου σε εκθέσεις φωτογραφίας!


Κορκόντζελος Κώστας
τηλ.: 6977719006
e-mail: korko@kar.forthnet.gr

 

Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)
Ομήρου 2, 431 00 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
τηλ. +30 2441026587, 6973438137
url: www.lefkk.gr ............ e-mail: lefkkgr@gmail.com
 

Η επιμέλεια και συντήρηση του site είναι δουλειά του μέλους της λέσχης Νίκου Μαϊδώνη