ΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ κ΄ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
(ΛΕΦΚΚ)


gallery Δημ. Αποστολού...


βιογραφικό Δημήτρη Αποστολού

Ονομάζομαι Αποστολός Δημήτρης. Γεννήθηκα στο Κιλκίς, το 1963, αλλά μεγάλωσα ως το 1990 στην Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασα στην οδοντιατρική σχολή.
Δουλεύω σαν οδοντίατρος από το 1990 και το χαίρομαι γιατί μπορώ με αυτήν την δουλειά να χαρώ την ποικιλία της ανθρώπινης ψυχής.
Η μεγάλη μου αγάπη, η μουσική. Nα την ακούω.
Αλλά στην φωτογραφία χρωστώ την διαφορετικότητα στην ζωή μου, με αναγκάζει να προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από πολλές και διαφορετικές γωνίες κι αυτό με βοηθά στις τελικές μου αποφάσεις. Φωτογραφίζω μόνο σε άσπρο-μαύρο, όχι από πείσμα, αλλά γιατί έχω κάποιο μικρό πρόβλημα δυσχρωματοψίας.
Θεωρώ την ενασχόληση με την φωτογραφία, ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον. Μπορείς να φωτογραφίσεις παντού, είτε στην πόλη είτε στην φύση, είτε μόνος σου είτε με παρέα. Και προχωρώντας σου ανοίγει τα μάτια να δεις τα πάντα με διαφορετικούς τρόπους και παράλληλα σου ανοίγει το μυαλό να δεις και να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις της ζωής με ποικιλία.
Μ' αρέσει να φωτογραφίζω τα πάντα. Η ευλογία μου και η κατάρα μου. Κατάρα, γιατί δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάποια στιγμή μια ομοιογενή εργασία, μια έκθεση ας πούμε. Ευλογία όμως, γιατί περνάω καλά. Όταν ξεκινάω δεν έχω το παραμικρό άγχος για το που θα κάνω το κλικ. Μπορεί να πάω να φωτογραφίσω φίλους που παντρεύονται στην εκκλησία, αλλά να κολλήσω στις γατούλες που παίζουν έξω στο προαύλιο.
Και ψάχνω για ματιές, όχι για στιγμές. Η «αποφασιστική στιγμή» που είπε ο μεγάλος Bresson, με στενεύει τον ορίζοντα, γιατί προϋποθέτει κίνηση. Δεν έχω πρόβλημα να φωτογραφίσω ακίνητα πράγματα, όπως ένα μνημείο η ένα ηλιοβασίλεμα, αρκεί να το καταφέρω με διαφορετικό απ' τον συνηθισμένο τρόπο. Ψάχνω για έξυπνες ματιές λοιπόν - μάλλον αυτός ο όρος μου αρέσει- με την έννοια του διαφορετικού. Κι αν έρθει η σπάνια αποφασιστική στιγμή, τότε ακόμα καλύτερα.

Το e-mail μου, για όποιον θέλει περισσότερη κουβέντα είναι: apostolarhs@yahoo.gr

 

 

Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)
Ομήρου 2, 431 00 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
τηλ. +30 2441026587, 6973438137
url: www.lefkk.gr ............ e-mail: lefkkgr@gmail.com
 

Η επιμέλεια και συντήρηση του site είναι δουλειά του μέλους της λέσχης Νίκου Μαϊδώνη